Leven in een Blue Zone

Artikel 1 van 4 Volgende

Wat heb jij geleerd van het jaar 2020

De herfst is er volop, ik kan hem niet alleen voelen, maar ook zien en beleven. Op dit moment van zijn natte kant, maar ook dit heeft zijn charmes. Lekker in huis met kaarsjes en een geurtje. Tijd voor mezelf. Niet dat ik dit dit jaar niet al voldoende heb gehad. Maar ja het jaar 2020 is gewoon een heel bijzonder jaar, en zeker niet zoals verwacht maar toch voorspeld. Een bijzonder jaar wat me veel tijd heeft gegeven om met mezelf bezig te zijn en dat was niet altijd even prettig maar heeft me zeker veel verder gebracht dan verwacht. Stiekem ben ik wel blij dat de laatste maanden zijn aangebroken en ik hoop toch dat volgend jaar in wat rustiger vaarwater gaat komen. Ondanks dat ik het beste van maak mis ik een stukje vrijheid. Gaan en staan waar ik wil zonder maatregelen.

Valt het voor jou soms ook niet mee om te genieten en het je goed laten gaan. Ik heb een lijst met tips samen gesteld, wat je zoal kan doen in de herfst.

Nu dat het jaar ten einde loopt is het altijd voor mij een tijd om balans op te maken van het afgelopen jaar. En ik moet zeggen, een jaar onhaasten was pittig maar het resultaat mag er wel zijn. Steeds meer in mijn Blue Zone gekomen. Blue Zone? Even uitleggen wat dit is.

Wereldwijd zijn er 5 Blue Zones. Twee in Europa, één in Azië, één in Centraal Amerika en één in Noord Amerika. Vier van de vijf Blue Zones zijn eilanden.

 • Sardinië. In de regio Oglastria op Sardinië is de levensverwachting van mannen bovengemiddeld hoog. Ze leven in bergachtige gebieden en verbouwen hun eigen voedsel en rode wijn.
 • Okinawa. Op het Okinawa eiland in Japan leven de vrouwen bijzonder lang. Kenmerkend voor deze blauwe zone is het plantaardige (soya) dieet en de beoefening van tai chi.
 • Nicoya. De bewoners van dit schiereiland in Costa Rica hebben allen een levensdoel: plan de vida.
 • Loma Linda. De Loma Linda leefgemeenschap in California, Amerika, is een blauwe zone waar religie en een hechte gemeenschap essentieel zijn.
 • Icaria. Op dit Griekse eiland heerst het Mediterrane dieet: rijk in olijfolie, rode wijn en zelf-verbouwde groenten

Terugkerende factoren

Negen gemeenschappelijke kenmerken van de Blue Zones:

 • Beweeg natuurlijk: geen sportschool, maar leven in een omgeving die stimuleert om te bewegen zonder er bij na te denken;
 • Ken je doel: weet waarvoor je ’s ochtends wakker wilt worden. Het hebben van een doel kan zeven jaar extra levensverwachting opleveren;
 • Zo min mogelijk stress: neem dagelijks tijd voor ontspanning;
 • De 80%-regel: verlaag je calorie-inname met 20%;
 • Plantaardig voedsel: zelf verbouwen, vooral bonen horen bij de dagelijkse voeding van de meeste honderdjarigen;
 • Wijn: drink regelmatig, met mate en tijdens het eten of gezellig samenzijn met vrienden;
 • Gelijkgestemden: behoren tot een groep waarmee regelmatig wordt samengekomen heeft een positieve invloed op de gezondheid;
 • Familie: stel familie en geliefden op de eerste plaats;
 • Vriendenkring: goede vriendenkring en voldoende sociale contacten.

Je kan van je leven een Blue Zone maken, ook al leef je in een land waar we dit nog niet hebben bereikt. Bedankt voor jullie gift -> Frederike * Emma (perodiek***) * Elly * Mary * Petra * Hans *

Ik stuur jullie heel veel licht, liefde en geluk. Ik ben blij dat mijn werk zo wordt gewaardeerd. Dit laat zien dat ik het juiste besluit heb genomen.Barbiel is de engel van de maand Oktober deze maand staat voor de wisseling van seizoenen, van zomer naar winter. Oktober valt in hartje herfst. Er wordt gezegd dat Barbiel bij ons is als er verandering in ons leven komt. Hij biedt ons de ondersteuning die we nodig hebben om de transformatie te doorstaan.

Barbiel staat onder de Negende Orde van Engelen. Dit zijn bewaarders en leraren van de wetten en zij staan bekend als Kracht van de Beschermer of Order. Dit rijk van engelen is als een hemelse politiemacht. Ze werken door het menselijke zesde zintuig en zijn de engelen van waarschuwing.

Net als de herfstkleuren zijn de kleuren van Barbiel groen en goud. Deze engel is een krijger en zijn symbool is een vlammend zwaard. Hij zal je huis, eigendommen en kinderen verdedigen.

Wanneer je Barbiel of een van de Krachten oproept, brand dan een witte kaars voor Goddelijkheid en een gele kaars voor Kracht.


Het is de tijd van *De Magische Engel* en jouw magie

Aartsengel Gabriël

Hij is de aartsengel van de Maan.
Gabriël betekent "de kracht van God"

Gabriël fungeert als poort en brug tussen de werelden. Hij is de eerste Aartsengel die we ontmoeten naarmate we naar boven trekken, of dat nu op een mystieke tocht is of als we bij de dood van onze huidige gedaante verlaten.

 Klik op de foto om naar de site te gaan

 

 

Samhain Tarotlegging

Ik ga de legging met mail versturen, met een duidelijke uitleg zodat je verder kan.

1 herfst opbrengst (wat kan worden gebruikt)
2 reserve voorraad (wat kan opzij worden gezet)
3 winter beproeving (voor wat voor te bereiden op)

4 doorgang tussen de werelden (nieuwe wegen en methoden)
5 de gaven van Samhain (gaven van de nieuwe weg)
6 mysterieuze vergadering (een aantal onverwachte ontmoetingen)

7 wat om afscheid te nemen ...
8 wat te onthouden ...
9 resultaat / sluiting

Samhain is een mystieke tijd, de sluier naar de anders wereld is heel dun en je kan nu veel informatie ontvangen van lichtwezen, voorouders, gidsen etc. Laat je betoveren en verrassen.

Klik op de foto om naar de link te gaanKunst is persoonlijk en ook spiritueel. Een spiritueel leven is altijd groei en verandering. Neem de tijd ervoor om deze te ontdekken. Doe wat je leuk vind en stop ermee als je het niet meer leuk vindt.

 

 

 

 

 Nixiets

Van niks nog iets maken, om zo onze prachtige planeet te helpen om weer in zijn kracht te komen. We zien maar, nu dat we lichtjes gedwongen zijn om te consuminderen gaat het meteen veel beter met de aarde. Laten we zo doorgaan.

Kom eens kijken wat Nixiets je heeft te bieden en laat je inspireren.

 

 


Boeken geschreven door Mij/ Heike Amlow en Jan Blok.

klik op de foto om direct naar de link te gaan

omslag zigeunerboek1.jpg omslag - kopie-1.jpg

 

 

 

 

 


Happiness Is Your Way

Spiritualiteit en Zero Waste

Hand in Hand


Ik stop met werken voor geld, maar een gift is altijd welkom. Ik heb namelijk nog wel geld nodig omdat de maatschappij erom vraagt, bv. huur, stroom, eten etc. Je gaat zelf kiezen als je een bestelling gaat plaatsen ***Of je iets wilt doneren en Wat je wilt geven. Voor inspiratie klik hier. Vanaf vandaag zal ik dus ook geen prijzen meer gaan tonen. Wil je weten waarom ik deze stap gezet heb! Lees alles over mijn beslissing en het doel hiervan.Je kan mij ook vinden op:

Twitter, Blogger, LinkdIn en Facebook

Bezoek ook eens onze webwinkel.

In Licht, Liefde en Geluk, Heike

heike.amlow@gmail.com

Specificatie Omschrijving
Gewicht 1 Kg
© 2006 - 2021 Heike Amlow | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel